Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Борбата с тероризма във фокуса на срещата на Г-20 в Анталия

Фото: ЕПА/БГНЕС

Борбата с тероризма измества на заден план другите теми на двудневната среща на Г-20, която започва днес край турския курорт Анталия. Турските власти са взели изключителни мерки за сигурността на делегациите от двайсетте най-развити страни. Над 30 хотела и периметър от около пет квадратни километра в курорта Белек на практика са напълно изолирани. Прозорците на хотелите, където са отседнали делегатите, са подменени с бронирани стъкла.
Над 12 000 полицаи и жандармеристи  ще бъдат на пост денонощно. Служители на реда са разположени на всеки 50 метра, въведен е постоянен контрол от най-модерен самолет-радар и морски патрули, в готовност са изтребители F-16. 
Над 350 охранителни камери със системи за разпознаване на лица и регистрационни номера са инсталирани в района на срещата.

В срещата ще участват руският президент Владимир Путин, канцлерът на Германия Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън и други световни лидери, представители на МВФ и на Световната банка. Президентът на Франция Франсоа Оланд отмени визитата си заради атентатите в Париж.

Турция  ще е във фокуса на вниманието предвид на ключовата й позиция,от една страна е сериозен глобален партньор в решаването на сирийската криза,а от друга страна може да служи за плац за хуманитарни действия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!