Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Германия с непроменен курс спрямо бежанците

Фото: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел няма да промени курса си спрямо бежанската криза въпреки атентатите в Париж. В интервю за германската телевизия ZDF от срещата на Г-20 в Анталия тя заяви, че не възнамерява да поставя горна граница на приетите бежанци в страната.

Меркел призова да се създадат повече възможности за легална миграция в ЕС и по този начин да се достигне до намаляване на количеството бежанци. Нелегалността трябва възможно най-бързо да се преобразува в легалност, ако бежанците имат право на такава, каза Меркел в кулоарите на срещата на високо равнище на страните от Г-20, провеждаща се в Анталия. Като приоритет на справянето с кризата обаче тя посочи повишаването на сигурността на външните граници на ЕС.

Тя също така подчерта, че е важно да има справедливо разпределение на бежанците в Европа и не скри разочарованието си от бездействието на европейските държави по този въпрос.

Германският канцлер отбеляза, че за решението на бежанската криза трябва да започнем там, откъдето бежанците идват. Освен това е нужно да преодолеем причините за появата на бежанците, сред които са „Ислямска държава“ и войната в Сирия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!