Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Нови разкрития, уличаващи издирвания терорист Салах Абделслам като един от основните организатори на терористичните атаки.

Фото: ЕПА/БГНЕС
Френската полиция направи нови разкрития, уличаващи издирвания терорист Салах Абделслам като един от основните организатори на терористичните атаки.

Салах Абделслам, обявеният за международно издирване участник в терористичните атаки в Париж, е наел на свое име третия автомобил, използван от нападателите, който вероятно е служил за превоз на третата група терористи към стадиона в Син Дени. Изоставеното черно рено "Клио" беше открито сутринта в 18 район в северната част на столицата. Полицията проведе разпити на жителите от квартала.

Извършени са обиски и на две хотелски стаи в предградието Алфорвил, наети на същото име два дена преди атаките. Освен Салах Абделслам и неговия брат Брахим, който се взриви на ул. "Волтер" в Париж, в стаите вероятно са пребивавали и други лица. Полицията се е натъкнала на различни следи от ДНК, както и на купчина спринцовки.

Спецслужбите са разпознали и гласа на друг френски терорист от записа, в който "Ислямска държава" поема отговорност за атентатите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!