Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Париж почита жертвите на атентатите с "шум и светлина"

| обновлено 20.11.15 21:52
Фото: ЕПА/БГНЕС

Седмица след терористичните атаки в Париж артисти и културни дейци, сред които певецът Шарл Азнавур, призоваха французите да почетат паметта на жертвите довечера "с шум и светлина" по френските площади и кафенета. 
Все още няма резултати от експертизата по идентификацията на третото лице, убито при антитерористичната операция в "Сен Дени" в сряда. Продължават ДНК анализите. Първоначално разследването съобщи, че става въпрос за жена камикадзе, задействала експлозиви при нахлуването на полицаите. Прокуратурата на Париж оповести, че жената е 26-годишната Асна Аит Буласен, тъй като нейните документи за самоличност са били открити в щурмувания от спецчастите апартамент. Днес обаче източник от френската полиция е съобщил, че всъщност самовзривилият се е мъж.

Продължава издирването на третия участник в терористичните атаки Салах Абдеслам, засега без успех. Според свидетели в Белгия, той е бил забелязан в района на град Андерлехт в автомобил с френска регистрация. Друг свидетели, цитиран от белгийския вестник "Капитал", твърди, че терористът се е свързал с него във вторник и е изразил съжаление за действията си. 
Междувременно почина още един ранен в атентатите, с който жертвите станаха 130.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!