Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на чуждестранния печат

На фона на съмненията, че Салах Абдеслам може да се намира в Брюксел, в петък белгийски политици заявиха, че имат нова информация за местонахождението на беглеца Салах Абдеслам след атентата от 13 ноември, пише The Financial Тimes. Известно е, че двама негови познати са го върнали в Белгия в събота сутринта, след атаките. Белгийският министър на икономиката Крис Питерс заяви, че по улиците на Брюксел ще бъдат разположени още 500 служители на реда.

ООН призова света да унищожи "Ислямска държава". Всичките 15 страни-членки на Съвета за сигурност на ООН гласуваха в полза на предложена от Франция резолюция по ликвидирането на екстремистите, пише The Daily Express. По-рано тази седмица министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън съобщи, че е готов да бомбардира джихадистите дори и без подкрепата на ООН, припомня вестникът.

Руските бомбардировачи са унищожили половината горивни цистерни на "Ислямска държава" в последните няколко дни, пише британският The Morning Star. Заместник-началникът на генералния щаб на руската армия генерал Андрей Картаполов съобщи, че трети пореден ден руската стратегическа авиация нанася въздушни удари по ислямистите.

Руската полиция ще подари полицейско куче на своите френски колеги, за да изрази своята солидарност в борбата им срещу тероризма, пише The Independent. В съобщение, публикувано от руската полиция в социалната мрежа "Фейсбук", за загиналата при операцията в Сен Дени 7-годишна белгийска овчарка Дизел, руските полицаи предлагат на френските си колеги родено в Русия куче на име Добриня.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!