Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Съдът пусна под гаранция поляка, който спешно приземи самолет в Бургас, сигнализирайки за бомба

| обновлено 22.11.15 12:45

Съдът пусна под гаранция поляка, заради когото приземиха инцидентно самолет в Бургас след сигнал за бомба. Окръжният съд в Бургас определи гаранция от 5 000 лв.


Недоразумение била причината самолетът от Полша да бъде приземен на летище Бургас в четвъртък сутринта. В съдебната зала адвокатът на 67-годишния Войчех Майевски заяви, че клиентът му не е казвал, че има бомба, а че с негов приятел са обсъждали взривения руски самолет. Юристът добави, че само един човек е чул думата бомба и си е направил грешен извод.

Според прокуратурата обаче има и други свидетели, които потвърждават думите, че полякът е казал, че има бомба. По делото са разпитани 7 души. Защитникът Димо Тодоров добави, че ще предложи дори своя имот в село Равнец, в който полякът да живее до края на делото. Самият Войчех помоли съда да го пусне, защото е болен и не издържа психически и се извини за стореното.

В четвъртък сутринта самолет от Полша за Египет беше приземен на бургаското летище след като пътник е казал, че има бомба на борда. За арестувания за това поляк беше обявено, че е застрашил сигурността на въздухоплавателното средство по време на полет, като е съобщил информация, за която е знаел, че е лъжлива. Ако бъде признат за виновен, наказанието за това е от 3 до 15 години затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!