Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Камерън: Реформите в ЕС са още по-важни с оглед на кризата на сигурността в Европа

Фото: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Дейвид Камерън, който е на посещение в Полша, заяви, че предоговарянето на условията на Лондон за членство в ЕС е станало още по-важно с оглед на кризата на сигурността в Европа. Според британския премиер в Европа вече е започнала значима промяна. По думите му в ЕС се забелязва добра воля и ангажимент за запазване на Лондон в състава на общността. 
Подкрепям принципа на свободното придвижване и много ценя приноса на поляците и другите европейци към Великобритания. Предизвикателството са мащабите на придвижване на големи групи хора, на което сме свидетели в Европа през последното десетилетие и натиска върху обществените услуги. Това е проблемът, който трябва да решим.
На свой ред полският премиер Беата Шидло изрази надежда, че Великобритания ще постигне споразумение по въпроса за социалното подпомагане на мигрантите, пристигащи на Острова.
Полша е поредната спирка от европейската обиколка на Дейвид Камерън, с която той се опитва да спечели подкрепа за исканите реформи в ЕС, преди да подложи членството на Лондон в общността на референдум. Според председателя на Европейския съвет Доналд Туск именно въпросът за намаляване на социалните облаги ще е най-спорен. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!