Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Конференция за Либия започва в Рим

В Рим започва конференция за Либия. В нея се очаква да участват външните министри на петте постоянни членки на Съвета за сигурност, както и представители на Либия, Египет, Турция, Обединените арабски емирства и други заинтересовани страни от региона.

Целта на Международната конференция за Либия е да подобри и укрепи условията за постигане на споразумение за създаване на правителство на национално единство, каза италианският външен министър Паоло Джентилони. Той обърна внимание, че трористичната заплаха е в сърцето на Средиземно море и не бива тази заплаха да расте, а да бъде предотвратена, чрез политически преговори и без да се налага нищо на никого.

Италианската страна смята още, че конференцията за Либия в Рим трябва да докаже, че действията на отделните правителства, дипломацията и на международната общност, могат да бъдат по-бързи и ефикасни от терористичната заплаха. По този въпрос в рамките на средиземноморския диалог разговаряха външните министри на Италия и Русия. За Паоло Джентилони, както и за Сергей Лавров, диалогът между двете страни никога не е спирал и е важен сега, с оглед сътрудничеството в борбата с тероризма




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!