Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Фото: Мария Пеева

Всички печатни издания информират за смъртта на четирима мъже от Якоруда вследствие от консумацията на фалшив алкохол. „Алкохолната мафия вече убива. Десетки тонове нелегална пиячка, за която не се плаща акциз, нито ДДС, трови хората“, пише 24 ЧАСА.
„Ако правителството вземе решение за затваряне на митница „Свиленград“ ще има протести и блокада на граничния пункт „Капитан Андреево“. Това обяви единодушно вчера общинският съвет на Свиленград“, цитиран от вестник ТРУД. Предупреждението е изпратено във вид на писмо до премиера, финансовия министър и директора на агенция „Митници“. Преструктурирането на митницата в Свиленград бе предложено след задържането на 21 митничари от МАНС и ГДБОП „в поредната акция срещу корупцията на най-големия наш граничен пункт с Турция“, припомня вестникът. Според свиленградските общинари обаче закриването на митницата няма да премахне корупционните практики.
„Гаф на министъра на туризма Николина Ангелкова може да ни докара ядове с братушките“, пише под водещото си заглавие вестник СТАНДАРТ. „Вчера от Асоциацията на руските туроператори обявиха изненадващо, че входните визи на България вече ще струват 10 евро, вместо досегашните 35 евро. новината съобщи руската държавна агенция ТАСС. От родното външно министерство, което координира визовата политика, обаче отрекоха информацията. И заявиха, че цените на визите за руски граждани остават 35 евро.“ Според СТАНДАРТ обаче „съобщението на руските туроператори има основания. Министър Ангелкова е огласила новината за предстоящо намаляване на цените на визите при посещението си в Москва в началото на декември“, потвърдили пред репортер на вестника трима представители на туристическия бранш.
Почти всеки четвърти българин, пенсиониран тази година, не е имал нужния стаж и е трябвало да изчака да навърши 65 години и 8 месеца. Това показва справка на Националния осигурителен институт, цитирана от 24 ЧАСА. При тези хора средно липсват по 15 години, за да се пенсионират на нормалната възраст за трета категория труд - 60 години и 8 месеца за жените и 63 години и 8 месеца за мъжете, допълва вестникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!