Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на чуждестранния печат

Екстрадирането от Германия само на един бежанец с отхвърлена молба за убежище струва повече отколкото луксозна почивка, пише националният всекидневник Die Welt. Въпреки че разпоредбите гласят, че депортирането на чужденеца е за негова сметка, в 98% от случаите принудителното изселване се извършва за сметка на федералния бюджет.

Министерският съвет на Русия е утвърдил списък с определени видове дейности и услуги, които турски компании няма да могат да осъществяват на територията на Русия, пише Российская Газета. Посочени са: строителство, архитектура, технически изпитания, изследване и анализи, туристическа дейност, ресторанти и хотели и обработка на дървесина. Ограниченията не засягат договори, сключени преди встъпването в сила на списъка.

Специалният докладчик на ООН за правата на човека в палестинските територии Макарим Вибисоно подаде оставка, като заяви, че Израел му е отказал гарантиран достъп до Западния бряг и Ивицата Газа, пише The New York Times.

2015 г. влиза в списъка на трите най-топли години във Франция пише Фигаро, като се позовава на френски метеоролози. От 1900 г. досега 10-те най-топли години във Франция са всичките след 1990-а. Отминалата 2015-а г. влиза в класацията заради топлите месеци ноември и декември, въпреки че предходните септември и октомври бяха по-студени от обичайното за Франция. На световно ниво, 2015-а също се очертава да е най-топлата година, регистрирана от прединдустриалната епоха насам.  Необичайни феномени бяха наблюдавани именно през 2015-а година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!