Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

М. Карадайъ: Явно сапьорите на Местан не са били добри, за да настъпи мината

Фото: БГНЕС / Фото: БГНЕС
Тази вечер при закрити врата се провежда в Разград разширено заседание на областния актив на ДПС. Преди началото му Мустафа Карадайъ, един от тримата председатели на Движението заяви, че се учудва, че господин Местан чак сега е разбрал, че не е лидер.


"Основател, идеолог и лидер на ДПС е Ахмед Доган. Председатели може много да има партията, но лидерите се раждат, лидерите не се назначават”, заяви Карадайъ и коментира така метафората на Местан, че е настъпил мина:

Явно той се е вживявал и в други роли, освен да се прави на пронатовец - за да настъпи мината, явно сапьорите или съветниците, чрез които се опитваше да подмени легитимните колективни органи на партията - явно сапьорите му не са били добри.

Изказването на Местан, че ДПС е проруска партия, Карадайъ определи като "несъществуваща тема, чрез която се прави опит един вътрешно партиен процес на ДПС да бъде подменен с друга тема" и допълни:

Всеки един, който се занимава с темата "политика" знае, че НАТО и пронатовската позиция на България първа беше изразена от ДПС чрез нашия лидер Ахмед Доган и извървя България пътя си, за да станем членове на НАТО по време на правителство, в което участваше ДПС като коалиционен партньор , а в последствие България стана й член на ЕС пак по време на правителство, когато ДПС беше коалиционен партньор. И целият този път беше извървян от България благодарение и на ДПС.

"Хората, избрани с листата на ДПС, които не споделят ценностите, философията и идеологията на Движението за права и свободи, нямат място в Народното събрание според избирателя на ДПС”, подчерта още Карадайъ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!