Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Оперната прима Веселина Кацарова посети Стара Загора

Фото: БНР
Старозагорската опера организира съботно матине със специалното участие на Веселина Кацарова. Световно известната певица отговори на всички въпроси на своите съграждани, изслуша изпълненията на млади певици и студенти от консерваторията и каза, че в бъдеще може да организира майсторски клас в родния си град.

Веселина Кацарова подчерта пред публиката, че дължи своята енергия и интуиция в пеенето на Стара Загора.

Успехите променят хората, подчерта тя, но в душата си аз останах същата. Ако не бях такава, нямаше да ме допуснат до световните сцени, сподели оперната прима и демонстрира техника на дишане пред студентка от Консерваторията, която я очарова с гласа си.

Певицата е готова да направи безвъзмездно майсторски клас в родния си град и е убедена, че трябва да обичаш хората, за да можеш да им преподаваш. Кацарова отговори със страст и честно на всички въпроси, които ѝ зададе публиката. Каза, че големите диригенти не говорят за тонове, а за състояния. Посочи, че за нея Моцарт е светлина, а Хендел стил, елегантност, мъдрост и емоция.

Навън към нас има расизъм, признава Веселина Кацарова и попита риторично публиката, трябва ли да идват при нас и да ни казват как да живеем и отговори - не.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!