Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Истанбул скован от сняг и студ, Тунджа заля стадиона в Одрин

Турция затвори границата си заради наводнение на ГКПП "Капитан Андреево"

| обновлено 18.01.16 12:26

Обилен снеговалеж, ветрове и ниски температури обхванаха турския мегаполис Истанбул. Днес в града и в редица области на страната са отменени учебните занятия.

Турските авиолинии отмениха 246 вътрешни и международни полета от летището "Ататюрк" на европейския бряг, включително и до България. Отменени са много полети и от летището "Сабиха Гьокчен" на азиатския бряг на мегаполиса. Отменено е и движението на фериботите.

ГКПП "Капъкуле" бе затворен за движение заради наводнение на ГКПП "Капитан Андреево" и се е натрупала 7-километрова опашка от тирове.

В Тракийския регион бе подаден алармен код за повишаването на дебита на реките Марица и Тунджа, които протичат край град Одрин. Дебитът на Марица се е повишил почти двойно и е достигнал 1240 куб.метра в сек. и продължава да се повишава, информираха от областната служба по водите. Критичният праг е 1600 куб.м.в сек. Тунджа е преляла в някои ниски участъци край град Одрин, но няма наводнени улици и булеварди.

По-обилна е снежната покривка в района на Къркларели, в селищата около ГКПП "Дерекьой"  - Малко Търново не се допуска движението на коли без вериги. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!