Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Двама мъже с богати криминални досиета са простреляни във Велико Търново

Димитър Машов
Фото: Катя Чорова

Полицията във Велико Търново задържа за 24 часа 30-годишни криминално проявени братя близнаци, заподозрени, че са простреляли двама мъже с богати криминални досиета.

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов съобщи, че в 23.05 часа снощи е получен сигнал за стрелба в офис на улица "Асен Златаров" във Велико Търново. Полицаите намерили прострелян в корема 45-годишен мъж, осъждан за кражби, изнудване, хулиганство, както и 32-годишен мъж, прострелян в шията, извършител на същите престъпления. Четири часа по-късно близо край Велико Търново за стрелбата са арестувани близнаците.

30-годишните лица, извършители на престъплението, са регистрирани за грабежи, хулиганство, кражби, съобщи Машов. Без да назовава имена, той каза, че по първоначални данни пострадалите са били наематели на офиса. Когато отишли през нощта в него, били простреляни с незаконно оръжие от братята, проникнали с взлом в помещението.

Основната версия за стрелбата, по която се работи към момента, е опит за кражба.

Пострадалите са в реанимацията на великотърновската болница, като единият е с опасност за живота и ще бъде транспортиран в столицата.

На близнаците още не са повдигнати обвинения. Според познавачи на престъпния контингент раненият в корема е известният във Велико Търново Айдън Юсеинов, с прякор Циганина, който оцеля при стрелба през 2009 година. Стрелците пък имат прякора Червеите. Информирани смятат, че престрелката вероятно е за разчистване на сметки, свързани с наркотици или сводничество.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!