Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Цветанов: В ГЕРБ се обсъждат пет имена за възможни кандидати за президент

Фото: БГНЕС

В ГЕРБ към момента се обсъждат пет имена като потенциални кандидати на партията за предстоящите президентски избори. Това съобщи във Велико Търново заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов:

Има обсъждани кандидатури с нашия председател. Някъде около 5 са имената, които се  спрягат за възможни кандидати за президент, но на този етап не смятаме, че е необходимо това да бъде оповестявано публично, защото още нямаме окончателното решение кой кандидат и коя кандидат-президентска и вицепрезидентска двойка ще бъде представена на обществеността. Разбира се, че тази тема е отворен а и тя винаги би могла да провокира да се появи нова кандидатура, която да бъде обсъждана.

На въпрос дали сред тези имена е и името на президента Росен Плевнелиев, Цветанов заяви:

В момента не съм готов да отговоря на този въпрос.

Цветан Цветанов заяви, че не вижда нищо драматично в това,че от опозицията искат вот на недоверие към правителството в сферата на здравеопазването:

Това може би ще даде една допълнителна мотивация и импулс и на самото управление, защото когато има опозиция, когато има критика, тя винаги трябва да бъде приемана като градивна и се надявам, че в този дебат, който ще се води в Парламента, министър Москов и неговият екип ще могат да защитят всички тези обвинения, които има в мотивите. Ние ще заложим на нашата експертиза, която има д-р Дариткова като председател на Комисията по здравеопазване. И разбира се нашата парламентарна група ще бъде единна, сплотена.

По повод прогнозите на лидера на Демократи за силна България  Радан Кънев за предсрочни парламентарни избори през май, Цветанов коментира:

При такова твърдение аз мога да бъда спокоен, че май месец няма да има избори. Нямам никакви притеснения и най-важното е, че партия ГЕРБ няма да изпадне в тази истерия, в този комплекс, който имат някои, които искат да провокират и да говорят, и да се правят на значими.

Във Велико Търново Цветан Цветанов откри третата Политическа академия на Женската организация на ГЕРБ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!