Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Прокуратурата повдигна обвинения срещу двама души за атентата в Бургас

Фото: БГНЕС

Прокуратурата повдигна обвинения на двама души, заподозрени за атентата на Летище Бургас от юли 2012 година. Канадският гражданин Хасан ел Хадж Хасан и австралиецът Мелиад Фара ще бъдат подведени под отговорност за тероризъм, убийство на шестима души, както и опит за убийство на други близо 30 пътници от автобуса.

Три години  и половина след атентата и неколкократно удължаване срока на досъдебното производство наказателните постановления са изготвени, предстои обвиненията да се прецизират и да бъдат внесени в съда.

Обвинените лица се издирват от Интерпол и вероятно съдебният процес ще се гледа задочно в отсъствието на канадеца Хасан ел Хадж Хасан и австралиеца Мелиад Фара. Над 10 международни поръчки по линия на правната помощ от държави в Европа, Америка и Близкия изток, са изпълнени по време на разследването на терористичния акт, което се очаква да приключи в началото на месец февруари.

Петима израелци, българският шофьор Мустафа Кьосов и самият атентатор загинаха, след като бомба се взриви в туристическия автобус на летището на 18-ти юли 2012 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!