Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Прокурорът, изпратен да проверява кмета на Галиче, си е направил отвод

Прокурорът Веселин Вътов (вляво), който проверява кмета на с. Галиче - Ценко Чоков (вдясно)

Прокурорът Веселин Вътов, изпратен да проверява кмета на Галиче Ценко Чоков, си е направил отвод. Вътов е баща на младеж, който води дело за побой с основен свидетел единия от синовете на Чоков. Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов посочи мотивите на Вътов да се оттегли:

Мотивите за неговия отвод са това, че всъщност са се появили журналистически разследвания, в които се твърди, че неговият син е пострадал от тежко престъпление и свидетел на обвинението е синът на Ценко Чоков. Тези обстоятелства не ни бяха известни. Господин Вътов категорично отрече това да е влияело на работата му до настоящия момент, но именно, за да  не се предизвикват съмнения в неговата безпристрастност, той депозира своя отвод. Към момента досъдебно производство с оглед констатации на общонадзорната проверка в село Галиче не е образувана.

По случая със смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца Сарафов заяви, че най-късно в понеделник трябва да е готова съдебно-медицинската експертиза, която ще реши изхода на делото:

Независимо какъв ще бъде изходът на експертизата, ако има причинно-следствена връзка между получените от Тодор телесни увреждания, нанесени му от обвиняемите, и настъпилата смърт, ще бъдат съдени за убийство. Ако няма такава връзка, това означава, че смъртта на Тодор не е вследствие действията на обвиняемите, така че деянието ще бъде преквалифицирано и ще говорим вече за дело за хулиганство. Този случай, който разбуни духовете и обществеността, не може да остане скрит зад някаква следствена тайна - каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!