Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"Комисията за изготвяне на Националната здравна карта закрива в София 1089 легла за активно лечение“, пише ДУМА. Най-много се намаляват леглата в ортопедия и травматология и хирургия. Намаляват се значително леглата в болниците с трето ниво на компетентност. Очаква се проектът на Националната здравна карта да бъде публикуван в интернет днес, пише още ДУМА.

"Има сигнали за сериозен икономически растеж“, заявява пред ТРУД председателят на асоциацията на банките Петър Андронов. "Имаме достатъчно предпоставки да смятаме, че 3 процента изобщо не е трудна величина за българската икономика, защото доста дълго време бе натрупван потенциал, който би следвало да бъде трансформиран в по-висок растеж. В банковия сектор имаме достатъчно капацитет да подкрепим такъв по-сериозен растеж“, твърди Андронов.

Банките отчитат 20 процента по-висока печалба за 2015 година. Тя достига рекордното ниво от 900 милиона лева, а общите активи са нараснали с 2,8 на сто до над 87,5 милиарда лева, пише КАПИТАЛ DAILY. Същият вестник публикува интервю с икономиста Любомир Митов, който потвърждава тезата, че 3-процентов ръст на икономиката е постижим и я подкрепя с аргумента, че икономиката в еврозоната се съживява. В същото време Митов предупреждава, че регулаторните изисквания у нас оскъпяват кредитирането на малките и средните компании.

Държавата е похарчила извънредно 1,2 милиарда лева за европроекти, пише СЕГА в анализ на най-новите статистически данни от финансовото министерство за 2015 година. Хазната приключва 2015 с дефицит в размер от 2,47 милиарда. Той щеше да е чувствително по-нисък без извънредните разходи по европейските програми. В същата, изборна 2015 година общините са излезли на рекорден за последните години дефицит от 223 милиона лева, допълва вестник СЕГА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!