Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Ангела Меркел достигна най-ниската точка на одобрение сред съгражданите си

Ангела Меркел
Фото: ЕПА/БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел достигна най-ниската точка на одобрение сред съгражданите си от август 2011 година насам. Само 46% от германците одобряват политиката й. 81 на сто от германците пък не смятат, че правителството контролира ситуацията с бежанския наплив.

Меркел вече не е най-любимият политик в Германия. С 46% одобрение сред съгражданите си тя заема едва трето място. Преди нея се нареждат външният министър Франк-Валтер Щайнмайер и финансовият министър Волфганг Шойбле. Само в рамките на един месец одобрението спрямо Меркел е паднало с цели 12 пункта. Данните са на германската обществена телевизия АРД. Само 18% от германските граждани в момента смятат, че правителството им е господар на ситуацията с бежанския наплив.

Мнозинството обаче подкрепят рестриктивните мерки срещу бежанците, които кабинетът в Берлин прие миналата седмица. 88% са съгласни с орязването на социалните плащания за бежанци, които не желаят да се интегрират. 78 на сто пък приветстват вкарването на страни като Мароко, Алжир и Тунис в списъка със сигурни държави и прекратяването на прием на хора от там. За въвеждането на горна граница за бежанци са 63 на сто от германците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!