Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на чуждестранния печат

Мобилни сили за приемане и идентифициране на бежанци, както и специални места за задържане в т. нар. "горещи точки". Това предвижда законопроект, изготвен от министерството за миграционната политика в Гърция.

В. "Етнос" отбелязва, че в проекта е заложено влизащите на гръцките острови мигранти да бъдат лишавани от възможността за свободно движение за срок от 3 до 25 дни.

Гръцкият министър за миграционната политика Янис Музалас, цитиран от в. "Имерисия", не изключва вероятността на срещата на лидерите от Европейския съюз следващата седмица да бъде взето решение за затваряне на границите на Гърция. 

Сръбското правителство разработва план къде да настани около 6000 бежанци. В момента в списъка има от 15 до 18 града, пише в. "Данас", позовавайки се на дипломатически източници. Изданието определя решението на властите като "много деликатен въпрос", предвид факта, че местните общности не приемат настаняването на голям брой бежанци и са готови за сериозни протести.   

Производителите на автомобили в Съединените щати спират производството на малките малолитражни автомобили заради намаленото им търсене, свързано с поевтиняването на бензина. За това съобщава вестник USA Today, цитиран от ТАСС. Според изданието, някои компании изнасят в Мексико производството си на малолитражни автомобили, за да се компенсират загубите от намалялото търсене.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!