Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Общински съветници искат прокурорска проверка на 7 досъдебни производства срещу кмета на Павел баня

Фото: Венета Николова

Общинските съветници от ДПС и един от БСП в Павел баня ще поискат от главния прокурор Сотир Цацаров да разпореди проверка на седем досъдебни производства срещу кмета на общината Станимир Радевски. Съветниците настояват за проверка на четирите кметски мандата на Радевски.

На специална пресконференция съветниците обвиниха кмета, че е разрешил продажбата на публична общинска собственост в границите на бившия общински плаж, въпреки че решението затова е взел предишният Общински съвет. Радевски трябва да отговори на въпроса как общината ще върне 400 000 лева на сегашния собственик на плажа и откъде ще ги вземе - от инвестиционната програма или с банков кредит, настоя Шендоан Халид - председател на Общинския съвет. 

Съветниците от ДПС отказват да гласуват и бюджета на общината с мотива, че проектът имал грешки и им бил представен без да е подписан. Станимир Радевски ги контрира, че те дори не са присъствали на общественото му обсъждане. От посочените седем досъдебни производства, според кмета има само едно висящо - за въпросния плаж, което и връщано от съда три пъти. Той показа и решение на ВАС, което ще даде основания на общината да си върне плажа. ДПС в Павел баня са поискали десет от най-важните управленски места в общината за кадри на партията. Според кмета този мандат ще мине в условия на тежка война срещу него, организирана главно от Иса Бесоолу, който изгуби кметската надпревара от Радевски на последните местни избори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!