Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Четирима митрополити осветиха криптата на храма "Св. Игнатий Старозагорски"

Четирима митрополити участваха в освещаването и тържествената литургия на криптата „Животворящий източник“, която се намира в основата на бъдещия, все-още недовършен храм „Свети Игнатий Старозагорски“. Той се строи изцяло с дарения.

Западноевропейският митрополит Антоний, варненският Йоан и неврокопският Серафим участваха в освещаването и литургията. В криптата беше и старозагорският владика Галактион, който се възстановява след тежка болест.

Негово Високопреосвещенство Антоний освети престола, иконата и светата утвар, а след това помаза с миро и четирите стени на криптата. В основата на престола поставиха и частици от мощите на свети мъченик Яков Персиянин. В криптата е изградена чешма, която извежда вода от 33 метра под земята. Мястото посочил със своя жезъл старозагорския митрополит. Миряни споделиха:

Много се радваме, то е такава придобивка за нас. Дано Господ ни благославя всички край него. Православието е запазило духа на българина. Българинът трябва да стъпи здраво на православието, защото иначе няма да я има България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!