Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"Десетокласник спечелил и спестил 14 000 лева от продажба на наркотици", стряска със заглавието си на първа страница "Монитор". Всеки клас в големите градове си има дилър на дрога, всяко училище си има човек, който забърква наркотичните коктейли, показва статистика на МВР за малолетните и непълнолетните, минали през детските педагогически стаи за извършени престъпления. 

"Блокадата скапа зеленчука", пише
"Земя". Камиони с развалена стока пристигат в борсите от неделя вечерта. Търговците изчисляват стотици хиляди лева загуби.

"Има проблем с върховенството на закона в България", заявява посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан пред 
"Труд". Той декларира, че не защитава ничия друга позиция освен тази на френското правителство. Според Ксавие дьо Кабан, има много лоша атмосфера във Висшия съдебен съвет.

"Банките чистят лошите си кредити", е водещото заглавие на вестник
"Сега". На колекторските фирми се продават предимно задължения на граждани. Това става заради предстоящите стрес тестове на банките, поясняват от Асоциацията на колекторските агенции.

"Лотариите на Божков са спестили 30 000 000 лева данъци", съобщава
"Капитал дейли". Вестникът цитира данни на Комисията по хазарта, според които осигурената от правителството на Орешарски данъчна ваканция е довела, за 2014-та, до загуба от повече от 30 милиона лева за хазната.

Една част от всекидневниците коментират, като водещи теми, на първите си страници, струпването на криминални новини вчера, като водеща е заплахата срещу премиера Бойко Борисов, следва назначаването на охрана от НСО за депутата Делян Пеевски и грабежът на стотици хилади левове в столичен МОЛ. "Писмо с куршум за премиера Борисов, НСО пази депутата Пеевски от показен разстрел, бандити с калащници грабят в МОЛ", са заглавията в
"Монитор". "Пратиха на Борисов куршум в плик, премиерът "Не съм притеснен, всеки си носи кръста", пише "Телеграф" и допълва по темите "2 месеца готвели убийството на Пеевски, НСО вече пази депутата", както и "Четирима с автомати свиха 400 бона за 18 секунди". "Стандарт" - "Писмо с куршум за Борисов; премиерът: Ако някой мисли, че ще ме уплаши - сбъркал е". "Килъри готвели атентат срещу Делян Певески"; "24 часа" подчертава, че заплахата срещу премиера е истинска, това е мнението на службите по сигурността. "Пеевски с охрана от НСО- отвън готвели убийството му", продължава изданието. 

"Местан с реч на турски език пред посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче", пише
"Дума" на първа страница, като се позовава на информация на турска агенция. Бившият лидер на ДПС се изявил в Международния ден на майчиния език, който беше в неделя, по време на специално тържество в София. Местан се оплакал, че не можел да използва майчиния си език.

"Връщането на казармата е неизбежно", категоричен е Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, пред
"24 часа". Той е вносител на тази идея като законодателна промяна.

"Критиките на Радан Кънев са камъни в неговата градина", заявява, в интервю за
"Монитор", евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев. Няколко месеца преди доклада на Европейската комисия Брюксел беше затрупан от доноси, казва още той.

"Резервациите за почивка в Гърция са намалели наполовина", съобщава собственичка на туроператорска фирма в интервю за "Стандарт"

"До края на 2018 година 150 нови екоавтобуса ще возят столичани", информира
"Новинар" от първа страница. Средната възраст на рейсовете в градския транспорт ще се качи от 14 на 5 години, предвижда 4-годишна програма за модернизация, която тепърва ще се обсъжда от общинските съветници.

"България се връща в "Евровизия" с обичайните сплетни и скандали", пише
"Сега". Композитори питат, в писмо, БНТ кой и кога ще напише песента на избраната от държавната телевизия изпълнителка Поли Генова. Недоволните подчертават, че с парите на данъкоплатците ще се плати незаслужен достъп до голямата сцена и ще се подмени идеята на "Евровизия" да отиват най-добрите в съответните страни песни.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!