Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Спектакълът ПРИЯТЕЛИ в „Нощ на звездите“ е подготвян една година

Спектакълът ПРИЯТЕЛИ в „Нощ на звездите“ е подготвян една година
Фото: ЕПА/БГНЕС

Спектакълът ПРИЯТЕЛИ в „Нощ на звездите“ е подготвян една година, това разкриха организаторите му Енчо Керязов и Йордан Йовчев. Шоуто ще се състои утре от 20.00 часа в зала „Арена Армеец“. Събитието се провежда в чест на успешните млади таланти на България за 2015 година, наградени от Фондация "Енчо Керязов". В него освен двамата именити българи участие ще вземат световни звезди от сферата на спорта, акробатиката, цирковото изкуство и музиката. Малко повече от 24 часа преди началото организаторите поканиха медиите, за да видят как тече подготовката за събитието.

Всичко не е напълно готово. Малко повече от 24 часа имаме, за нас всяка минута е важна, защото всичко трябва да бъде безопасно. Доста рискови номера влизат в програмата, ще бъдем напълно готови за утре. Всички участници вече са тук, единствено след един час пристига Юри Кеки. Утре очакваме и 14-те деца, които ще бъдат наградени. Убеден съм, че залата ще е пълна. Ще наградим деца в три категории - изкуство, образование и спорт. Има по трима номинирани, но ще наградим по едно във всяка категория. Има и пет деца в неравностойно положение. Това са изключително талантливи деца и беше много трудно на комисията да определи победителите, заяви Енчо Керязов преди шоуто.

Ето имената на победителите, които ще се радват на аплодисменти в „Нощ на звездите” на 24 февруари в зала „Арена Армеец” в София, в 20:00 часа:

1. Александър Незабравков Чергански, Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, 12 клас;
2. Валерия Александрова Василенко, НМУ „Любомир Пипков“, София, 7 клас;
3. Даниел Панев Асенов, ПГЗ “Христо Ботев”- Ямбол, 12 клас;
4. Димитър Николаев Карев, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Хасково, 11 клас;
5. Енчо Иванов Мишинев, Математическа гимназия, „Атанас Радев”- Ямбол, 12 клас;
6. Иван Костадинов Стефанов Спортно училище „Димитър Рохов”, Сливен 11 клас;
7. Крисия Маринова Тодорова ОУ“Васил Левски“, Разград, 5 клас;
8. Николай Емилов Димитров НУИ ,,Проф. Веселин Стоянов” Русе, 8 клас;
9. Нургюл Илханова Салимова, ОУ „Васил Левски“, с. Крепча, община Опака, област Търговище, 6 клас.

Петото издание на наградите на Фондация „Енчо Керязов” за успешните млади таланти на България за първи път включва и деца в неравностойно положение – пример за непоколебима воля и желание за победа над съперници и житейски обстоятелства, защото в спорта няма неравностойно положение, има победители и шампиони:

1. Велико Красимиров Великов, ПГГСД „Николай Хайтов“ – Варна, 10 клас;
2. Дилян Стефанов Димитров, Спортно училище „Георги Стойков Раковски” – Добрич, 11 клас;
3. Иван Георгиев Стоилов, СУ „Генерал Владимир Стойчев“ – София, 11 клас;
4. Михаела Величкова Михалева, Професионална техническа гимназия – Варна, 9 клас;
5. Панайот Стефанов Димитров, Спортно училище „Георги Стойков Раковски” – Добрич, 10 клас.

Подготовката на събитието отне една година, защото технически е много сериозно и трудно. Васко Василев е изключителен професионалист - той знае какво прави, ние знаем какво правим. "Арена Армееец" не се пълни толкова лесно, каза Йордан Йовчев, който утре ще празнува рожден ден.

Главният гримьор на събитието Иво Живков разкри, че всяко от децата ще бъде с уникален грим

Това е специален артистичен грим, който е създаден специално за това шоу. За нас тези деца са много ВИП персони, много важни деца. Аз ги наблюдавах по време на репетициите, те правят неземни неща. Това, което не може нито един от нас, нормално спортуващите хора, да направи. Гримът ще бъде като извънземни същества, но е тайна, допълни Живков.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!