Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Германските власти не знаят къде са 130 хиляди бежанци

| обновлено 26.02.16 15:04
Фото: ЕПА/БГНЕС
Германските власти не знаят къде се намират около 130 хиляди от пристигналите миналата година кандидати за бежански статут. Това съобщи  вестник "Зюддойче цайтунг".  Изданието се позовава на текста от отговор на германското вътрешно министерство на въпрос на депутат.

От документа ставало ясно, че около 13 % от общо 1,1 милиона чужденци, пристигнали в Германия през 2015 година като кандидати за убежище, така и не са се появили на мястото на новата си регистрация, тоест в приютите, към които са зачислени.

Министерството предполага, че изчезналите мигранти са отишли при свои близки в други страни от ЕС или са се присъединили към престъпни групировки. Възможно е да са останали в Германия нелегално.

Според службата по миграция пък в Германия има близо 400 000 души, чието име и идентичност не са известни. Това затруднява евентуална депортация на хора, които нямат право на бежански статут. Днес се очаква горната камара на германския парламент да ратифицира приетия в четвъртък втори пакет с мерки за овладяване на бежанската криза. На заседанието присъства и вицеканцлерът и председател на социалдемократите Зигмар Габриел. Той призова в бъдеще броят на бежанците , влизащи в Германия да се редуцира до 500 000, като посочи, че дори това е много и интеграцията им ще е много трудна.

ЕС трябва да поеме отговорност, не може от 28 страни 25 да не приемат бежанци против всякакви правила и споразумения, заяви той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!