Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Задържаха убиеца на 61-годишната жена в Стара Загора, прегазена на пешеходна пътека

В Стара Загора беше задържан шофьорът, който на 11 февруари блъсна две жени на пешеходна пътека в града и избяга. При инцидента загина едната жена на 61 години. Шофьорът е 51-годишен служител в общинската охрана. Това потвърди за „ХоризонтНейка Тенева – заместник-прокурор и говорител на Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Извършителят на престъплението беше задържан на 15-ия ден след инцидента на пешеходната пътека до магазин „Практис“ в Стара Загора. На 11 февруари, около 7 часа сутринта, мъжът се движел с лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с регистрационен номер СТ 3772 НН, черен на цвят, в посока запад – изток. Тогава връхлита върху двете жени, които пресичали пешеходната пътека от север на юг и избягал от мястото на произшествието. В резултат на инцидента едната жена загина на пътя, другата беше тежко ранена и претърпя три операции.

На 26 февруари мъжът, чието име е Ангел, е задържан за 72 часа. На следващия ден му е повдигнато обвинение, за което може да получи ефективна присъда от 3 до 10 години. Според прессъобщение на Апелативна прокуратура в Пловдив, деянието представлява особено тежък случай.

За „Хоризонт“ прокурор Нейка Тенева заяви, че убиецът е задържан в резултат на всички събрани данни от разследването. При задържането му са намерени дрехите, с които е бил в деня на убийството. От предния десен фар на автомобила е взет биологичен материал. Предстоят множество експертизи. Ангел отказва да дава показания. Днес предстои да му бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“.  


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!