Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Виктор Стоянов: Искам винаги в зала "България" да цари днешното настроение

Фото: sofiaphilharmonie.bg
В деня на Националния празник на България Софийската филхармония организира безпрецедентно като мащаб целодневно представяне на българската музика в цялата ѝ пъстрота - от симфоничната и камерната, през фолклорната, хоровата, църковната, духовата, до джаза в изпълнение наистина на водещи оркестри, състави и музиканти.

Изключително съм радостен, че от сутринта потокът от хора не стихва - каза Виктор Стоянов, и.д. директор на Софийската филхармония в ефира на Радио София и добави, че в тези така турбулентни за българската култура времена трябва да има такива събития, които ни обединяват и показват, че хората са "гладни" за хубава българска музика. Той сподели, че би искал по-често да вижда зала "България" (и голямата, и камерната) така оживени и изпълнени с представители на различни поколения - от най-малките до техните баби, но и с много млади хора и цели семейства. Като илюстрация Виктор Стоянов ни подкани да видим снимката във фейсбук страницата на Софийската филхармония, на която се вижда как майка храни бебето си в залата, а на друга - как млада красива жена в народна носия се е навела и говори на малко дете и неговата баба. Той също благодари на целия екип на Софийската филхармония, на политиците, които са застанали зад инициативата "Обичам българската музика", както и на Българското национално радио - за нас пък беше чест да бъдем медийни партньори на тази така добра инициатива.

Чуйте целия ни разговор с Виктор Стоянов, в който той разказва за останалата част от програмата до края на вечерта и за идеята това да е първото от много подобни събития. Все още можете да отидете - цената на един пропуск е 6 лева и важи за всички концерти в (двете зали) "България".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!