Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Договорът между Община Стара Загора и фирма "Вижън парк“ се очаква да бъде прекратен

Фото: Венелина Попова

След разследване на "Хоризонт“ на следваща сесия на общинския съвет в Стара Загора ще бъде внесено предложение да бъде развален петгодишният договор с частната пловдивската фирма "Вижън парк“ за репатриране на автомобили на стойност 1 милион и 350 хиляди лева. Това съобщи кметът Живко Тодоров.

Председателят на общинския съвет Емил Христов потвърди пред "Хоризонт“, че са водили разговор за закупуването на два нови репатратора с общински средства, но все още предложение в дневния ред на предстоящата сесия не е внесено. Преди няколко години съветниците гласуваха допълнително към общинския бюджет 400 хиляди лева за нов репатратор, който да може да вдига по-тежки луксозни коли и джипове, но според заместник-кмета Йордан Николов парите са били изразходвани за други цели. В зелената зона на Стара Загора има около 700 места за паркиране, а само от 2012 година досега колите в града са се увеличили с близо 15 хиляди, съобщи за "Хоризонт“ Делян Славов - началникът на сектор "Пътна полиция” в Старозагорската дирекция на МВР. Досега дейността по репатрирането се извършва изцяло от служители на общината и на общинската полиция, а автомобилите се превозват на общински паркинг, обслужван също от служители на община Стара Загора, а средствата от глобите се разпределят в съотношение 60 на сто за фирмата "Вижън парк" и 40 на сто за община Стара Загора.

От началото на сключването на договора с пловдивската фирма "Вижън парк" от глобите за репатрираните автомобили тя е получила сумата от 252 хиляди лева, а общината - 168 хиляди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!