Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Протест в Стара Загора за спасяването на парк "Бедечка"

Стотици граждани се събраха пред общината в Стара Загора на мирна проява за спасяването на парк "Бедечка" от застрояване. Младите хора излязоха със своите деца и с плакати "Долу ръцете от Бедечка" и "Кой разграби Бедечка", за да защитят 1500-те описани ценни дървета и над 150-те животни, които обитават парка. Природозащитниците говорят за сериозен конфликт на интереси, при вземането на решения през годините и очакват общината да ги ревизира в полза на обществения интерес.

Това е локалното ни усилие, да запазим парк "Бедечка", който дори не искат вече да го нарекат парк. Нещо, от което зависи въздуха на 200 хиляди човека и нещо, което трябва да се обсъди публично, да бъде прозрачно и всички да знаем, какво става. Всички тук сме "за" Бедечка и очакваме, че ще има ефект. Трябва да има начин, да се спре строителството. Не може всичко да стане бетон. Това намалява качеството на живот в града.

Протестиращите искат мораториум върху строителството в парка, докато се извършат необходимите проверки и питат, как така, един декар от бившите ниви, които сега са в регулация, е оценен за сто хиляди лева?



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!