Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Черният фон преобладава на първа страница на "24 ЧАСА", където, под наслов „Черна събота“, са поместени новините за самолетната катастрофа в Русия, която взе 62 жертви, самоубийствения атентат в Истанбул и кончината на бившия депутат Павел Чернев.
„ДПС осъжда Баташкото клане “, пише "ТРУД" в челното си заглавие. „Ние сме против насилието във всичките му форми, осъждаме Баташкото клане и всяко насилие преди и след това. Всички тези събития трябва да са в учебниците. Това заяви вчера заместник-шефът на Народното събрание Алиосман Имамов на възпоменателен митинг за жертвите на Възродителния процес в село Барутин“, съобщава "ТРУД".
„Наесен учениците ще влизат в класните стаи само с чип “, съобщава "СТАНДАРТ". 
"Новите мерки за сигурност се предлагат от образователното министерство и целят да бъде ограничен достъпът на външни хора“ в училищата. „ А повод за това са зачестилите случаи на саморазправа между тийнейджъри, родители и преподаватели. От просветното ведомство предлагат още в школата да се изградят модерни методи за сигурност на учениците, нов пропускателен режим и дори паник бутони за деца и учители.За целта министерството на Меглена Кунева ще предложи кабинетът да отпусне милион и петстотин хиляди лева. Освен пропуск с чип или електронна карта в школата ще бъде увеличено и видеонаблюдението“, пише още "СТАНДАРТ".
„Все повече родители купуват оръжие на децата си, като най-често това е газов пистолет или бокс“, пише "ТРУД", като цитира репортаж на Нова телевизия.
„Свалят цената на парното от април “, съобщава СТАНДАРТ, позовавайки се на  предложение на Комисията за енергийно и водно регулиране. За двете най-големи топлофикации - София и Пловдив, поевтиняването ще е почти символично, за столицата - в рамките на 3 процента, отбелязва вестникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!