Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Ген. Костадин Кузмов е новият командир на Втора тунджанска механизирана бригада в Стара Загора

Фото: Венелина Попова

Началникът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев изрази недоволство по повод отхвърления от Министерския съвет проект на Сухопътни войски на стойност 1 милиард и 700 милиона лева. В Стара Загора ген. Боцев представи пред личния състав на Втора Тунджанска механизирана бригада новия ѝ командир - бригаден генерал Костадин Кузмов.

Генерал Андрей Боцев е разочарован от факта, че Министерски съвет е трябвало да приеме проектите на трите вида войски в България, но е отхвърлил само този на Сухопътни войски с аргумента, че в бюджета няма средства:

Което за мене не е честно. Разбирам, че всички видове въоръжени сили имаме проблеми, но и Сухопътни войски са едни от тях, а по обем на задачи наистина 90% от всички в българската армия се изпълняват от нас.

Според командира на сухопътни войски техният проект би могъл да се намали с 600 милиона лева, ако се изпълнява съвместно с български фирми. При необходимост армията ни би могла да изпрати войска и на границата ни с Гърция, каза генерал Боцев. Засега на българо-турската граница има 70 военнослужещи и 31 бойни единици техника. Ако се наложи да се действа съвместно с МВР, БЧК и други организации, силите ще се ръководят от кризисен щаб.

Генерал Костадин Кузмов сменя генерал-майор Димитър Илиев, който заминава в Солун като заместник-командир на корпуса за бързо развръщане на НАТО.   


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!