Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Г. Костов: Стара Загора е на последно място в страната по резултати за първото тримесечие на годината

Рзкриваемостта на криминалната престъпност е под 20%

Георги Костов и Николай Кирков
Фото: Венелина Попова

МВР има обективни критерии, по които ще извърши проверка на шофьорските книжки, за които има съмнения, че са купени. Това заяви главният секретар Георги Костов. Той представи в Стара Загора новия директор на Областната дирекция на МВР главен комисар Николай Кирков. При документиране на престъпната дейност на ДАИ е събрана информация за конкретни изпитни протоколи и е извършена проверка на протоколи на рискови комисии. Ще бъдат проверени и критерии като физическа и психическа годност, и образователния ценз на придобилите шофьорска правоспособност лица.  

По  време на мандата на досегашния директор Иван Чолаков Областната дирекция в Стара Загора е останала на предпоследно място в страната по резултати, което е некоректно към местната общност на фона на добре развиващия се регион, посочи главен комисар Костов:

Първото тримесечие на тази година вече е категорично на последно място с разкриваемост на криминалната престъпност под 20 процента. Така се наложи и започнахме да говорим за парадокса „Стара Загора“. Обективно, качеството на услугата „сигурност“ тук е под всякаква критика.

В същото време нивото на компетентност и корупционната устойчивост на служителите е на добро ниво. Новият директор Николай Кирков идва от Пловдив, защото не е натоварен с лични отношения с колектива и от него се очаква да извади дирекцията от тежката криза.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!