Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Ина Ананиева: Имаме резерви, но те са на нивото на титулярите

Ина Ананиева: Имаме резерви, но те са на нивото на титулярките
Фото: ЕПА/БГНЕС

До дни ще стане ясно какво е състоянието на Михаела Маевска. Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика – ансамбъл заминава в четвъртък за преглед в Мюнхен, това съобщи старши треньорът на отбора Ина Ананиева при завръщането на отбора от Пезаро (Италия).

Нека да не се прибързва. Благодаря за бързата реакция на министър Красен Кралев, на Илиана Раева и на Даниел Боримиров. Още категорично не може да се каже какво се е случило. Нека първо Михаела да бъде прегледана от лекаря в Германия и той да реши какво ще се прави, заяви Ананиева.

Маевска получи контузия в лявото коляно по време на изпълнението на съчетанието с пет ленти на турнира от Световната купа.

По отношение на резервите в състава:

Регламентът на Олимпийските игри е да участват само пет момичета, нямаш право на резерва. Когато пътуваме за Световните купи, нямам право на резерва, ако не я пускам в самото състезание. А аз няма коя от петте момичетата да извадя, за да пусна резерва. Просто защото те са незаменими на този етап. Иначе на тренировките в София и по лагери ние тренираме с резерви. Тези две момичета са готови, знаят местата на всяка една и могат да ги заменят, но няма как да са на нивото на титулярките, поясни Ананиева.

Доволна съм от състезанието. Това е една поредна добра Световна купа, показаха отново стабилна игра. Но наистина най-важното състезание за нас са олимпийските игри, коментира още Ананиева. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!