Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Община Павел баня продължава да работи без гласуван от Общинския съвет бюджет

Фото: БГНЕС

Съществува реална опасност Община Павел баня да стане първата в страната, която ще бъде обявена в несъстоятелност. Това заяви на пресконференция в Стара Загора кметът на Павел баня Станимир Радевски и уточни, че от началото на мандата общината работи без гласуван от Общинския съвет бюджет. 

Конфликтът между Общинския съвет и администрацията на кмета се изостри след решение на съветниците да станат второстепенен разпоредител със средства от бюджета на общината и да създадат резервен фонд от 140 хиляди лева, което е в противоречие със Закона за местната власт, коментира на пресконференция кметът Станимир Радевски. По този повод общината е завела дело срещу решението на Общинския съвет в административния съд в Стара Загора, което ще се гледа на десети май, а областният управител Георги Ранов е върнал 16 решения на местния парламент от началото на неговия мандат. Въпреки, че работата на администрациоята е блокирана, община Павел баня ще внесе проекти за осем милиона евро по програмата за развитие на селските райони.

Сесията на общинския съвет в Павел баня, проведена на 31 март, е била охранявана от полицаи от отряда за борба с масовите безредици по настояване на председателя Шендоан Халит. Поводът е бил протест на около стотина недоволни от работата на местния парламент жители на общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!