Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Прокуратурата повдигна обвинение на Петър Низамов за противозаконен арест на афганистанци

Фото: БГНЕС
Задържаният за незаконен арест на нелегални имигранти Петър Низамов - Перата ги е заплашвал с нож и пистолет. Той има и други стари провинения, завършили с условни присъди, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Бургас.

Срещу Петър Низамов - Перата е повдигнато обвинение за противозаконно лишаване от свобода на трима граждани от Афганистан. Той е задържан за 72 часа. Прокуратурата ще настоява за постоянен арест.

За престъплението, по което му е повдигнато обвинение, се предвижда до 6 години лишаване от свобода, обяви апелативният прокурор Любомир Петров:

Тук говорим за насилствено събаряне на земята, връзване с тези пластмасови каишки, ритане, заплашване с ножове и пистолет и претърсване за пари и ценни вещи. Когато не са намерили ценни вещи в тях, тогава са ги насочили към Турция.

Полицията е претърсила автомобила и апартамента на Низамов, съобщи директорът на ОДМВР - Бургас Калоян Калоянов:

В автомобила беше установен нож, хладно оръжие, след което, при претърсване на жилището, което обитава, са установени отново хладно оръжие – мачете, газов пистолет, връзки, много подобни на тези от видеоклипа, камуфлажни дрехи и малко количество наркотично вещество.

Петър Низамов отказва да дава обяснения по случая и с това затруднява издирването на другите от групата. Той обаче е бил разпознат от единия от афганистанците. Днес следобед мигрантите ще бъдат разпитани пред съдия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!