Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Асоциацията на българските села е инициатор на първата по рода си онлайн платформа за превенция на престъпността и пътните инциденти в селата, пише "Земя". Чрез AgroPolice.bg ще може да се подават сигнали за измами със земеделска продукция, незаконна сеч, опасно шофиране и други.  Вестникът пише и за паниката от зараза по говедата и карантината в страната, браншовите организации искат среща с министъра на земеделието Десислава Танева. 
Според "Телеграф", сьомгата, която се отглежда в развъдници, е пълна с антибиотици. Освен това, за да се наподобява сьомгата от естествени водоизточници, се използват изкуствени оцветители за розово-оранжев цвят.
Нова измама за крадене на подписи практикуват от имотната мафия, пише "Монитор". Измамниците се представят за длъжностни лица и поясняват на жертвите си, че трябва да се подпишат под  скица, част от уж нововъведена регулация. Под листа, където измамените се подписват, има таблет, приемащ данните със сензор.
Правителството не успява да овладее разходите в проблемни сектори като администрация и здравеопазване, пише "Сега". България ще представи пред Европейската комисия поредната програма за реформи, от която личи, че единственият точен разчет е за пенсионната реформа на Калфин. Сигнали до вестник "Сега" обаче атакуват друг момент в работата на социалното ведомство и вицепремиера Калфин - бързата евросхема за наемане на безработни. Фирми искат той да я отмени, защото системата е блокирала в няколко града още преди да започне да работи. Освен това, липсва прозрачност в класирането на кандидатите.
"Дума" предлага коментар на специалист защо поскъпват услугите и защо ВиК дружествата отново искат по-скъпа вода.
"24 часа" цитира финансовия министър Горанов, че 89 процента от печалбата на такситата не се декларира.
София пак ще раздава спирките на градския транспорт на концесия, пише "Капитал дейли". 
"Все повече хора у нас имат остра поленова непоносимост, алергии и астми мъчат младите българи", пише "Труд". Мръсният въздух в големите градове дразни лигавиците и затормозява белите дробове.
"Не очаквам поскъпване на тока от 1 юли", уверява, в интервю за "Монитор", заместник-председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов.
"Искаме рейтинги и за училищата", заявява, в интервю за "Стандарт", директорът на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов. В друго интервю за "Стандарт", председателят на Търговско-промишлената палата Цветан Симеонов заявява, че дуалното обучение в средните училища е обречено, ако държавата не предвиди стимули за фирмите, които ще приемат средношколците.
"Новинар" информира "Българска банда тероризира френски град". Шестнайсет български граждани са осъдени на по няколко години затвор,  извършили 130 обира с взлом в Тулуза. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!