Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В Стара Загора съдят шофьор, предложил солиден подкуп на полицаи

Окръжната прокуратура в Стара Загора образува бързо производство за предложен подкуп на полицейски служители в размер на 400 евро. 

Подкупът - по 200 евро на длъжностно лице, предложил обявен за общодържавно издирване за водено срещу него досъдебно производство в полицията в Дупница, за да не бъде извършена проверка по установяване на самоличността му и за да не бъде изпълнена мярката за „принудително довеждане“. 

Мъжът бил спрян за проверка на пътя между Бургас и София до бензиностанция, югозападно от Гурково. Длъжностните лица, отказали парите, са полицай и автоконтрольор. По делото е извършен личен обиск и разпити на свидетели, иззети са и веществени доказателства, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив. 

Мъжът е привлечен в качеството си на обвиняем по чл. 304, а от Наказателния кодекс, който предвижда затвор до десет години.

Днес Окръжната прокуратура в Стара Загора ще внесе искане в Окръжния съд за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ на обвиняемия, който е осъждан многократно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!