Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

ГЕРБ решава във вторник дали да подкрепи ветото за Изборния кодекс

Цветан Цветанов
Фото: БГНЕС

Във вторник ще се вземе решение дали ще подкрепим ветото на президента и дали ще се сезира Конституционния съд за референдума. Това каза в Бургас заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Темата с евентуално сезиране на КС по въпросите за референдума бе дискутиране на последните консултации с Реформаторския блок и Патриотичния фронт, каза Цветанов и добави:
Имах възможност да се чуя и с Валери Симеонов, и той каза, че също би могъл да подкрепи евентуално такава инициатива. И аз съм убеден, че във вторник, когато ще имаме окончателна позиция, както за ветото на президента, така също и за евентуални бъдещи законодателни промени в Изборния кодекс, за да можем действително да успокоим българите, които живеят в чужбина, и тогава, може би, ще имаме позиция и относно евентуално сезиране на Конституционния съд от парламентаристите. 

Относно коментара на Георги Първанов, че АБВ тръгват срещу модела на ГЕРБ, Цветанов каза:
Това потвърждава констатацията, която вече правим от действията, които бяха направени от АБВ последната седмица, е, че действително от АБВ не са били искрени в намеренията си за стабилността на страната.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!