Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Мотополигон „Троян“ събира европейския елит в класове 65 и 85 сс

Мотополигон „Торян“ събира европейския елит в класове 65 и 85 сс
Фото: LAB.bg

Този уикенд на мотополигон „Троян” ще се проведе ІІ кръг от Европейския шампионат по мотокрос в класовете ЕМХ65 и ЕМХ85 и ІІІ кръг от Републиканския шампионат.

Той добави, че домакините имат голям опит в организирането на големи международни състезания и въпреки лошите метеорологични условия в последните дни трасето ще бъде подготвено отлично.

Борбата при най-малките в клас ЕМХ65 започна в края на март в Яница, Гърция, където категоричен победител стана Матия Стрепин /Хърватия/, който спечели и двата манша и е с максималния брой точки – 50. Втори във временното класиране е Виктор Бориславов с 44 т, а румънката Аида Кояни даде сериозен отпор на момчетата и е трета с 36 т. В Троян ще бъде още по-интересно, тъй като в борбата се включват и победителят от Гран при Левски Мариус Поповичи /Румъния/ и лидерът в класирането в републиканския ни шампионат Мариус Канакис /Гърция/.

В клас ЕМХ85 ще бъде много интересно, тъй като наред с лидера в класирането след Гърция Никола Хранич /Хърватия/ с 50 т, втория Антониос Сагмалис /Гърция/ с 44 т. и третия Николай малинов /България/ 40 т., в борбата за първото място ще се включи силният унгарски състезател Адам Ковач.

След „Гран при Левски” стана ясно, че най-оспорваният републикански шампионат е в клас МХ2, където във всеки манш водачите се сменят до последната обиколка. Голямата звезда в Троян ще бъде Майкъл Иванов, който е в България в паузата между два кръга в Световния шампионат. С него в битката за подиума ще се състезават Кристиян Ангелов, Любомир Васев и Хакан Халми, но още 4-5 мотоциклетисти имат шанс да бъдат в челната тройка.

В клас МХ1 безспорен лидер в класирането е Адриан Радута /Румъния/ със 100 т. Калоян Ангелов остава единствения конкурент на румънския пилот, тъй като Денислав Ангелов получи контузия в крака и ще се лекува до септември. В борбата за призовата тройка ще се включат Шефки Шефкиев и Ивелин Манев.

Убедителен водач в клас МХ е Мартин Тодоров, но за останалите места на подиума борбата ще бъде много оспорвана. Юлиян Райчев и Веселин Малинов имат по 84 т.,а като техен основен конкурент се очертава Владимир Попов, който в своя дебют в „Гран при Левски” зае четвъртото място.

Официалното откриване на „Гран при България” в Троян е в неделя в 10.00 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!