Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Брюксел ни критикува заради бедността, информира вестник Земя. Днес в София ще бъдат представени препоръките на Европейската комисия към страната ни, публикувани в сряда. Според документа трябва да бъде осигурен по-добър достъп до образование и здравеопазване и да се реформира администрацията.

Неправилно прилагане на формулата за изчисление на сградната инсталация води до грешни изчисления, пише "Дума" по повод изкуственото завишение на сметките ни за парно отопление.

"Висшият съдебен съвет плаща за рекламна кампания, за да чисти скандалния си имидж", пише вестник "Сега". 7100 лева ще струва рекламен клип, в който ще се разказва за работата на комисията по атестиране на магистрати.

"Дневните винетки може да станат факт от 1 януари догодина", пише "Капитал дейли". Парламентарната комисия по регионална политика подкрепи вчера на първо четене въвеждане на дневни и тримесечни стикери.

"ГЕРБ научи наведнъж няколко важни урока, сега комуникацията е по-лесна", казва в интервю за "Труд" лидерът на ВМРО и съпредседател на "Патриотичния фронт" Красимир Каракачанов по повод неразбориите в управляващата коалиция за Изборния кодекс.

Според "Телеграф" всяка трета картина на пазара за произведения на изкуството е фалшификат. 10 майстори в занаята фалшифицират Владимир Димитров-Майстора, искат по 50 хиляди долара за копие.

"Сериозни ремонти през лятото ще доведат до тапи по магистрала "Хемус", пише "Стандарт". Вестникът цитира регионалния министър Лиляна Павлова. Затруднения ще има и по пътя към морето в южната част на страната. "Монитор" пише обратното. "По-малко ремонти по пътищата" е заглавие на първа страница. Вестникът цитира директора на пътната агенция Лазар Лазаров, който уверява, че ще се ремонтират само неотложните обекти.

"Северната тангента на Околовръстното шосе на София е капан за шофьорите, а отклоненията към столицата тепърва ще се строят", пише "Сега" в пространен репортаж за поредното безумно изпълнение на инфраструктурен проект у нас. Новото трасе, открито шумно в началото на годината, е път без изход, пише изданието и пояснява, че част от проблема може да бъде решен чак през есента. "Новинар" цитира кмета Йорданка Фандъкова, която обещава бързо временно решаване на проблема със задръстеното и забавено движение в района, защото от Пътната агенция са обещали до края на май да възстановят кръговото движение по пътя за село Мрамор.

Министерството на отбраната дава безвъзмездно два свои имота на Столичната община. Единият терен е до "Бакърена фабрика", другият - до село Мрамор. Те ще бъдат използвани в следващите десет години за гробища. За това съобщава вестник "24 часа".

Необходимост от бърза модернизация и решаване на проблема с мотивацията за наемане на професионални военни са проблемите на страната ни по отношение на сигурността. Това коментира седмичният вестник "Българска армия" по повод предстоящото обсъждане днес в пленарната зала на доклада за състоянието на отбраната на страната през 2015 г.

Друг седмичен вестник, "168 часа", публикува мнение на доц. Борис Комитов от Института по астрономия на БАН, който прогнозира, че до 2040 година ни чака миниледников период със студ, наводнения и бури, като най-студено ще е в периода 2018-2020 г. Лятото тази година ще е кратко и влажно, прогнозира още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!