Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Кубрат Пулев, Радослав Янков и Владимир Илиев с почетни медали от НСА „Васил Левски“

Кубрат Пулев, Радослав Янков и Владимир Илиев с почетни медали от НСА „Васил Левски“
Фото: НСА

Националната спортна академия „Васил Левски“ удостои своите студенти. За особен принос в развитието на НСА и за високите си спортни постижения през изминалата учебна година с почетен медал бяха удостоени носителят на световната купа по сноуборд Радослав Янков, неговият треньор Георги Атанасов и европейският шампион по бокс- тежка категория Кубрат Пулев. С медал на висшето спортно училище бе награден бронзовият медалист от европейското първенство по биатлон Владимир Илиев. 


В навечерието на 24 май  - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост ръководството на  Националната  спортна академия "Васил Левски" удостои на специална церемония  24 души  с академичните длъжности професор и доцент, както и с  научната степен доктор. Сред тези които получиха диплом за доцент беше и един от най-изявените ни автомобилни пилоти - Димитър Илиев.

Ректорът проф. Пенчо Гешев напомни, че НСА стартира вече кандидатстудентската си кампания и очаква своите бъдещи студенти.  От 15 юни до 6 юли 2016 г. ще могат да се подават документи за кандидатстване в НСА, а приемните изпити са между 8 и 13 юли 2016 година. Кандидатите могат да избират специалности и професионални квалификации, включващи треньор по 56 вида спорт, спортен мениджър, спортен коментатор, спортен аниматор, треньор по бойно-приложна физическа подготовка и спорт в БА и МВР, треньор по адаптирана физическа активност и спорт, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт (физиотерапевт). НСА предлага консултации в помощ на подготовката за практическите изпити.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!