Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Избраха Стефан Данаилов за заместник-председател на БСП

Нинова: БСП започва подготовка за предсрочни избори

| обновлено 21.05.16 17:42
Фото: БГНЕС

Стефан Данаилов беше избран за заместник-председател на БСП на пленум на партията при закрити врати. Общо 17 души влизат в новото изпълнително бюро на организацията. Сред тях са Костадин Паскалев, Георги Гергов, Илияна Йотова, Весела Лечева, Кирил Добрев и Драгомир Стойнев.

Предстои да бъдат избрани още трима заместник-председатели на БСП. 


Лидерът на партията Корнелия Нинова обясни, че поставя новоизбраното Изпълнително бюро на изпитателен срок и на следващи заседания ще предложи заемането на тези постове. Стефан Данаилов е единственото изключение заради неговия морал и авторитет. Нинова обяви още, че отнема досегашните привилегии на членовете на Изпълнителното бюро. Става въпрос за заплати, служебни автомобили и телефони. Тя се аргументира така:Снимка

Народът ни мрази политиците, заради привилегиите и пропастта между богатството и облагите, и бедността и мизерията в страната. Става въпрос за 200 хиляди лева разходи досегашни за Изпълнителното бюро. Тези пари се пренасочват още от другата седмица към структурите по места.

Бившият кмет на Благоевград и бивш вицепремиер Костадин Паскалев коментира причините за връщането си в ръководството на БСП:

Имаме нови приоритети пред БСП, те са категорични и ясни. Първият от тях е категорична опозиционност, и мисля, че моето връщане в ръководството на БСП е с такава перспектива. Вторият е свързан с алтернативата, която трябва да се предложи на това управление, от която, цялото общество има нужда, запазването на държавността в България. Решаването на тежките социални и икономически проблеми, са неща, които представляват предизвикателство за всеки. Третият въпрос е свързан с  организационното укрепване на БСП. Аз за себе си знам едно, че не съм губил избори досега.

България е в политическа криза и БСП започва подготовка за предсрочни избори, обяви по-рано днес председателят на партията Корнелия Нинова. Тя заяви, че ще предложи вътрешно допитване как социалистите да участват в предстоящите президентски избори, като партия АБВ се смята за част от статуквото:

За нас има ляво и дясно в политиката. И между двете има ясни разграничителни линии. Ние сме автентична лява социалистическа партия. Управлението на Бойко Борисов е опасно. ГЕРБ са наш политически противник. Правителството на Бойко Борисов е вредно за България. Не преговаряме с Бойко Борисов и ГЕРБ. Не се договаряме за общо управление. Започнете мобилизация и вдигайте партията за подготовка за предсрочни избори. Никой от нас не е водил преди конгреса, или след конгреса договорки с АБВ за обединение. АБВ е част от политическото статукво. Ние сме промяната на това статукво.

Следващата седмица започват разговори със земеделски производители, пенсионерски и студентски организации, синдикалисти и други структури, и изготвяне на нов национален план за развитие на страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!