Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Димитър Делчев: Българите зад граница ще имат възможност да гласуват нормално

Фото: facebook.com

Българите зад граница ще имат възможност да гласуват удобно и свободно, обяви в Шумен народният представител от Реформаторския блок Димитър Делчев.

Той уточни, че в петък Движение "България на гражданите", Реформаторският блок, ГЕРБ и Патриотичният фронт са подписали законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс:

С който ще се либерализира начинът на откриване на секции в чужбина, и с който ще се въведе едно ограничение - в една държава да не могат да се откриват повече от 35 секции. По този начин се надяваме да решим проблема в Турция, където на миналите избори имаше над 139 секции. Те бяха твърде много, за да може Министерството на външните работи и българската държава да си свърши работата и да организира изборите по такъв начин, че да няма манипулации и фалшификации.

Следващият президент на България трябва да бъде с дясноцентриски патриотичен профил, каза още Делчев. Той допълни, че държавният глава трябва да отговаря на две важни условия: да защитава с всички сили върховенството на закона и да се погрижи за националната сигурност на България:

И за да имаме такава фигура, ние ще влезем в преговори с ГЕРБ в най-скоро време и с Патриотичния фронт, така че управляващото мнозинство, включително управляващото мнозинство в рамките на Реформаторския блок, да излъчи единна кандидатура за президент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!