Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Продължителни валежи създадоха проблеми в Казанлъшко

| обновлено 26.05.16 12:07
Фото: БГНЕС

Продължителни валежи създадоха затруднения в района на Казанлък. С тежка механизация бяха извозени строителни отпадъци за изграждане на дига на Стара река, която снощи придойде и отнесе брега си и част от път. Придошлата река е съборила няколко електрически стълба и е отнесла части от водопроводната мрежа и канализацията. В село Долно Изворово реката е придошла около 1.00 часа през нощта. Местните хора са използвали тежка техника, за да проправят пътя на водата, като по този начин са спасили двата моста.

Стара река на два от десните си завои в началото на Казанлък е подкопала страничните части на брега. Това е наложило спирането на тока, водата и газоподаването в квартал "Дерелика". Кметът на града Галина Стоянова е организирала спасителната операция през нощта и към този час продължава заздравяването на брега, за да не тръгне водата към сградите.

Стоян Колев, шеф на Регионалната дирекция за противопожарна безопасност, заяви за "Хоризонт", че бедствието не е опасно за населението в общината. Освен срутването на малки мостове в селата и скъсан водопровод в село Енина няма проблеми за основната инфраструктура в региона:

Важни мостове, които са инфраструктурни, няма компрометирани. Всички екипи на пожарната са на крак, на всички критични точки има служители, съдействаме на общината, държим координация навсякъде къде какво се случва и мога да кажа, че община Казанлък е направила доста добра организация.

Няма опасност от преливане на река Тунджа, която поема водите на Стара река, но остава под наблюдение заради продължаващите валежи. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!