Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Специализирана полицейска акция в Бургас

Поне петима души са задържани на различни места в Бургас при специализирана полицейска акция. От МВР отказват информация към момента, като не уточняват и причината за арестите. 

Първият арест е извършен около 9.30 часа. Млад мъж е задържан на разклона за кварталите "Меден рудник" и "Горно Езерово". Той е бил свален от луксозна бяла кола от полиция и жандармерия. Автомобилът е собственост на най големия бургаски хотел и е бил даден на известен в криминалните среди като Петър Бибeров-Кюфтето. Той има договорни отношения с нас, поясни мениджърът на хотела Георги Ницов, който случайно е попаднал на акцията:

Беше даден вчера на господин Биберов с ангажимент да бъде закаран на автосервиз и днес сутринта видях, че е задържан. Не знам за какво става на въпрос. Видях, че колата я спира катаджийска кола. Аз се забавих и видях в този момент една група маскирани, които извадиха някакви от колата.

Биберов е наемател на перално помещение в хотела, уточни Ницов и подчерта, че всякаква друга дейност не може да бъде свързвана с тях. Преди обяд от хотела е задържан друг мъж, който е бил издирван. По-рано в комплекс "Лазур" в Бургас също са арестувани няколко души от спецполиция и жандармерия. По неофициална информация един от тях – Николай Мечков – е собственик на охранителна фирма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!