Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Тежка катастрофа край Мъглиж отне живота на двама, петима са с опасност за живота

Шофьорът, предизвикал катастрофата, е бил неправоспособен водач

Фото: БГНЕС
Двама души загинаха на място, а петима са тежко ранени и с опасност за живота след катастрофа тази нощ на пътя София – Бургас, в участъка при град Мъглиж. И двете коли са били пълни с пътници, ударът между тях е бил челен. Шофьорът, предизвикал катастрофата, е бил неправоспособен водач. Той е един от двамата загинали на място.
Ударът е станал на изхода на бензиностанция край Мъглиж между два леки автомобила – „Опел Вектра“, който се движел по главния път София – Бургас и „Фосксваген Голф“, който правел маневра „обратен завой“ на излизане от бензиностанцията и отнел предимството на другия водач. При челния удар неправоспособният шофьор на "Фолксваген"-а от казанлъшкото село Хаджидимитрово е загинал на място, заедно с друг 26-годишен мъж от селото, който пътувал в колата. 

Петимата тежко ранени – на възраст от 16 до 24 години, тази нощ бяха настанени в университетската болница в Стара Загора с опасност за живота. По-късно трима от тях, единият в кома, са транспортирани в Пловдив. Двамата ще бъдат приети в лицево-челюстна хирургия, третият ще бъде подложен на сърдечна операция.

Четвъртият пострадал ще бъде опериран в Стара Загора, другият – със счупен таз, остава в отделението по ортопедия, съобщи за „Хоризонт“ доктор Живко Желязков – заместник- директор на Университетската болница.

Друг участник в инцидента е бил прегледан на място и освободен.

По случая е образувано досъдебно производство.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!