Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Над 44 литра на квадратен метър дъжд се изля над Стара Загора

Пороите свлякоха късове асфалт в Стара Загора
Фото: БТА

Два пъти през няколко часа в понеделник след обяд  в Стара Загора паднаха проливни дъждове и отнесоха улици в ромския квартал Лозенец. Улиците в курорта "Старозагорски минарални бани" побеляха от изсипалата се градушка.

Над 44 литра на квадратен метър дъжд се изля над Стара Загора в следобедните часове. Още след първия в района на Университетската болница пороят свлече късове асфалт в ромския квартал Лозенец, а след втория порой, са пропаднали седем улици там, асфалтирани преди повече от 20 години и поддържани само с кърпежи, съобщи за "Хоризонт" кметът на града Живко Тодоров.

По думите му щетите в града са значителни. Комисия, назначена от него ще ги оценява, а след това ще бъде изпратен доклад до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която ръководи Междуведомствената комисия за бедствия и аварии.

Изградената само преди година нова канализационна система в центъра на града, не пое в пълен обем водите от пороя, защото била изградена на базата на средните количества валежи за града, които днес са надминати значително, твърди градоначалникът на Стара Загора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!