Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

От утре до 25 юли

Галерия "Квадрат 500" е домакин на изложбата "Илюстрации за деца: най-доброто от Италия"

БНР Новини

Изложба, представяща 60 творби на 18 италиански илюстратори, наградени на ежегодния Панаир на детската книга в Болоня, ще бъде открита утре в Галерия "Квадрат 500".

Експозицията е в рамките на провеждащия се 13-и Италиански фестивал с организатори Италианският културен институт в София и офисът на Агенцията за подпомагане и интернационализация на италианските предприятия в чужбина.

Наред с възможността да се запознаят отблизо с постиженията в работата на италианските илюстратори, българските художници, работещи в сферата на детската илюстрация ще могат да участват на 15 юни в творческа лаборатория под мотото: "Вода, знак, цвят. Да разкажем  истории за картините", която ще се води от Алесандро Сана.

Освен лабораторията за художници, организаторите са предвидили и лаборатория за деца на 16 юни, под наслов "Трилогия на знака: сърце, дом, корем".

"Илюстрации за деца: най-доброто от Италия" пристига в София след успешно представяне в Мадрид и Берлин. Тук ще остане до 25 юли, след което ще отпътува за Пекин. Повече за това, което ще могат да видят зрителите - възрастни и деца, чуйте от репортажа на Даниела Бенишева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!