Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Франция ще депортира 20 руски футболни привърженици

| обновлено 16.06.16 15:07
Фото: БТА

Френските власти ще депортират председателя на руската асоциация на футболните привърженици Александър Шпригин, съобщи Ройтерс. Шпригин е един от 20-те фенове, които ще бъдат експулсирани заради сблъсъците и хулиганските прояви по време на Евро 2016.  

От началото на първенството френската полиция е извършила 323 ареста. В изявление на френското вътрешно министерство се посочва, че 196 от задържаните остават в ареста, осем са осъдени на затвор, а трима са получили условни присъди. 
Независимо от националността, тук всички са дошли да гледат футбол. Такова насилие е напълно неприемливо. Това заяви френският външен министър Жан-Марк Еро по повод напрежението по време на европейското първенство по футбол във Франция. 

Поредният ден от Евро 2016 завърши в облаци от сълзотворен газ, този път край централната гара в Лил.Снимка: ЕПА/БГНЕСМалко преди полунощ около 200 британски футболни фенове се врязаха в множеството французи, празнуващи победата на Франция срещу отбора на Албания. Полицията образува жива верига, за да ги предпази, след което използва звукови и сълзотворни гранати. Десетки са ранени, 16 души са настанени в болница.

Денят завърши с 36 ареста. Междувременно полицията е задържала и руски граждани, участвали в безредиците в Марсилия миналата събота.

Около 3900 служители на реда са разположени за охраната на футболните срещи в Северна Франция, но има сериозни опасения от нови размирици около предстоящия днес мач между отборите на Англия и Уелс.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!