Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

БСП иска оставката на министър Меглена Кунева заради учителския събор

Корнелия Нинова
Фото: БТА

БСП иска оставката на министър Меглена Кунева, а премиерът Бойко Борисов да поеме отговорност за провалената реформа в образованието. Това заяви пред журналисти в Стара Загора Корнелия Нинова след изнесено заседание на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията.

Да ги караш от цялата страна, за да им държиш реч и то без да им дадеш възможност те да си кажат мнението. Да ги излъжеш, че ще им вдигнеш заплатите с 10 %, и още същия ден министър-председателят да я опровергае - е, какво е това?,
 посочи Нинова по повод събора, свикан от министъра на образованието в столицата, който определи като "гавра с българските учители".

Социалистите искат санкция на НС за българската позиция , която ще бъде представена на Срещата на върха на НАТО във Варшава през юли.

Левицата не е търсила подкрепа от ДПС, нито от други партии за своята кандидат-президентска двойка, ако тя се яви на балотаж, допълни Нинова. До септември БСП ще предложи алтернатива на всички секторни политики , но без да дава популистки обещания на избирателите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!